KOSMETISK TATUERING Cami-Con Gotland

Tredje året med kosmetisk tatuering

Nytt för 2019 är fransförstärkning och eyeliner

För dig som önskar att göra en tunnare linje längs med fransarna. Vill du ha en bredare eyeliner med vinge välj alternativet ”Eyeliner Avancerad” Under våren kommer det finnas elevpriser, där du till en lägre kostnad ställer upp under utbildning innan certifiering.

Notera att du vid ditt besök för eyeliner inte får ha fransförlängning.
Notera också att ögonen kan bli mycket svullna, bilkörande rekommenderas inte direkt efter behandlingen.

Microblading – Ögonbrynstatuering stråteknik

Vi jobbar jag med microblading, vilket är en stråteknik som snittas in i din hud för att efterlikna dina egna strån. Allt efter noggrann rengöring, uppmätning samt uppskissning föreslår jag den form som passar dig bäst. Sedan görs behandlingen efter bedövningskräm lagts på.

Skuggteknik och KOMBO för en fylligare look

Ombre är en skuggteknik som läggs mycket ytligt i din hud där din ögonbrynsform ska ligga. Det gör att du som kund får en mörkare skugga i botten och förstärker din befintliga brynfärg ytterligare. Det finns också en KOMBO-teknik där du som kund kan blanda både stråteknik med skuggteknik. En skuggteknik lämpar sig för de flesta men framför allt för dig som har en ung hud som byter mycket celler, en lite oljigare hud samt för dig som vill att det ska synas lite mer.

KOSMETISK TATUERING - Läs ordentligt !

Det finns olika metoder utav ögonbrynstatuering här på CamiCon

Microblading – en metod som också kallas för 3D eller stråteknik och är en kosmetisk tatuering.

Ombre / Skuggteknik – en metod som ger mer färg och liknar mer en prickteckning i miniatyr.

Kombo – Både microblading & Skuggteknik

3D

Den här metoden är även känd som Microblading, Taffy eller Stråmetoden. Men allt är egentligen samma sak. Vi tatuerar in streck i huden för att simulera hår som inte finns där. Vid 3dbryn jobbar vi med en manuellt teknik. Ifyllnad av enstaka strån som du tycker saknas i ögonbrynet, till att färglägga en helt ny form på dina ögonbryn. Noga utprovas en väl passande naturlig färg.

Färgen väljer vi utefter dina egna brynhår samt hårfärg. Önskar du tatuera med en mörkare eller ljusare nyans än din egna, rekommenderar vi att du färgar dem några dagar innan. En ögonbrynstatuering i 3D ska se naturlig ut och ersätta hår där du själv saknar. 

Vi rekommenderar INTE 3D-ögonbryn ifall du har fet/oljig hy, stora porer eller mycket rynkor i brynen eller om du vill ha brynen väldigt tunna. Då är skugg-ögonbryn ett bättre och hållbarare alternativ som även kommer se naturligare ut resultatmässigt.

Hållbarheten för 3D ögonbyn är ca 2 år beroende på hur du sköter din hud samt vilken hudtyp du har. Påfyllning finns och är vanligt mellan 6-12 månader efter.

Skuggbryn

Även kallade Ombre / Puderbryn, utförs genom att man skuggar in färgen i huden. Det blir ej streck eller strån som med 3d, utan mer som om du hade fyllt i dem med en ögonbrynsskugga. Liknar en prickteckning.
Vilket utseende du vill ha på dina puderögonbryn diskuterar du med terapeuten på behandlingstillfället. Antingen jämnt skuggade bryn eller med ”ombreeffekt” där det är lättare skuggat framtill. Det går att välja lätt skuggat eller en mer ifylld skuggning.

Med skuggade ögonbryn kan man även täcka över en äldre bryntatuering. (OBS! maila bilder i förväg vid gammal tatuering).

Puderögonbryn håller lite längre än 3D. Hållbarheten kan vara upp till 4-5 år, men påfyllning sker vanligtvis 1-3 år efter beroende på hudtyp mm.

Råd

Dagen innan ta det lugnt med:
Alkohol och solning

3 timmar innan behandling ska du unvika:
Koffein, ipren eller treo (alvedon går bra att ta)

Du skall inte ha vid behandling (Kontraindikationer):
– Ha någon blodsmittande sjukdom
– Ha en tatuering i området sedan innan (Skicka bilder i god tid iförväg för bedömning, helst ett kostnadsfritt besök)
– Ha sår, utslag, psoriasis, rosacea eller eksem på området
– Ta blodförtunnande mediciner eller aknemediciner i området
– Gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 2 veckorna (botox, laser, kemisk peeling mm.)
– Vara gravid (ammande går bra men färgen kan släppa lite mer under läkning pga. hormoner)

18-års åldersgräns samt du skall inte ha tatuerade bryn sedan tidigare !


Kosmetisk tatuering, godkänd anmälan till miljö & hälsa för att kunna garantera en kontrollerad verksamhet för dig som trygg kund. Medlem i Komplementärmedicinska Riksförbundet.

HUR GÅR DET TILL?

Själva behandlingen

Vi börjar med att pratar om färg och form. Det går bra att komma på ett besök några dagar innan för att diskutera igenom.

Vi mäter man och ritar upp brynen som en mall. Vi utgår efter linjer i ansiktet (se exempelbild) och ej för lång utanför dessa, men även efter benstruktur och ansiktsform. Vi utför ej alltför; tjocka, tunna eller för långt utanför vad vi tycker passar till dina färger och utseende, vilken vi ska vara överens om innan behandlingen påbörjas. De ska se balanserade ut i ditt ansikte!

Efter att mallen är klar läggs en bedövningssalva. De flesta tycker att det känns ungefär som att noppa ögonbrynen, medans andra tycker att det gör ont. Det är väldigt individuellt.

Eftervård kosmetisk tatuering…

Du får med dig instruktioner på hur du ska sköta din tatuering. Du bör inte blöta din tatuering på 24 h samt undvika att duscha, basta eller träna första veckan.

Första veckan efter behandling läker dina bryn på ytan:

Tvätta samt applicera Tatueringsvaselin var tredje timme första veckan. Du bör undvika direkt solljus, skydda gärna med keps eller solglasögon. Undvik också vistelse i fuktiga miljöer, lång och varm dusch, bad i saltvatten, klorerat vatten, bastu, ansiktsbehandling och hård träning där du svettas mycket.

Vecka 2-6, då dina bryn läker under ytan:

Tvätta samt applicera Tatueringsvaselin var morgon och kväll.
Första månaden ska du även undvika kemisk peeling, laser samt andra starka ansiktsbehandlingar i närheten. Det går bra att vara i solen efter den första veckan, så länge du skyddar med SPF 50. Allt som bleker kläder bleker bryn…

Under läkningen

Samma dag som tatueringen är gjord kan du vara lite röd och svullen, men det lägger sig ganska snabbt.

Upp till en vecka efter behandling kommer brynen att vara 40-60% mörkare än det slutliga resultatet. Man kan få färgskorpor som man tappar 5-7 dagar efter, det kan då se ojämnt ut, Pilla inte! Färgen som är kvar under skorporna kan först se väldigt ljus ut och sen kommer den tillbaka kommande veckor. Men man kan även tappa 5-50% av den intatuerade färgen (väldigt individuellt) och därav kan det även se ojämnt ut fram tills att man kommer på sitt återbesök. På återbesöket ”lagar” man eller korrigerar det som behövs. En kosmetisk tatuering blir nästan aldrig färdig efter endast 1 besök. 1-2 återbesök kan behövas ytterligare och går att beställa extra.

Resultat efter läkning:

Slutresultatet efter läkning beror bla. på hudtyp, hudkvalitet, livsstil, skötsel, ålder och immunförsvar. Vi kan därför INTE lämna någon garanti på hur det kommer att se ut efter läkning. Tatueringen sätter sig i 2:a hudlagret och ej uppepå huden. Vid 3D bryn blir strecken mjukare efter läkning och inte lika krispiga och mörka som första veckan då det är nygjort. Puderbryn blir mjukare och mer naturliga efter läkning. Titta gärna på våra bilder.

Vid oljig eller fet hy, grov hy med stora porer samt om du är rökare eller blöder mycket vid behandling (mycket ytliga blodkärl) kan strecken vid 3Dbryn flyta ut och bli suddiga. Därför rekommendera vi Puderbryn som ett bättre alternativ då detta kommer att se naturligare ut!

ÅTERBESÖK

Gratis återbesök

1 kostnadsfritt återbesök ingår ca 6 veckor efter första behandlingen för att fylla i bortfall från läkningsprocessen.
Vissa hudtyper (om man blöder mycket , eller har oljig eller känslig hy) kräver ofta ett 3:e återbesök, ”extra återbesök” för ett extra tillägg. Det skall då göras mellan 30-60 dagar från det sista besöket.

Extra påfyllning

Hur länge ögonbrynstatueringen håller är individuellt och beror på hudtyp, hudkvalitet, immunförsvar, ålder, livsstil, skötsel mm. Alopeciakunder kan behöva komma tillbaka för påfyllning inom kortare tid än normalt då cellförnyelsen är snabbare och inga garantier ges ifall det inte fastnar.

Vi gör endast påfyllning av 3D bryn gjorda hos oss, pga. att alla salonger jobbar olika. Med olika metod, teknik, erfarenhet, skicklighet, stil, mönster, färger, produkter, eftervård osv. Om du inte tidigare gjort dina bryn hos oss, beställer du ett nytt set och som bara görs efter en konsultation på salongen och om de gamla är tillräckligt urblekta.
Har du en gammal kosmetisk tatuering som du vill korrigera med hjälp av puderbryn (skuggade bryn). Maila bilder iförväg för bedömning!
Efter att du har varit hos oss en gång för ”ny behandling” får du sedan ta del av våra påfyllningspriser.

Tatueringsborttagning görs inte på salongen men tips kan lämnas om ni hör av er.

 VÄLKOMMEN ATT BOKA  VIA BOKNINGSFLIKEN

FÖRE - EFTER 3D

 • Kombo 3D + Skuggtatuerin kosmetisk tatuering

  Kombo 3D + Skuggtatuerin kosmetisk tatuering

 • kosmetisk tatuering 1a sittningen

  kosmetisk tatuering 1a sittningen

  snygg utfyllnad, e första sittningen
 • en mamma gör tatuering på ögonbrynen, supersnyggt och lättskött

  en mamma gör tatuering på ögonbrynen, supersnyggt och lättskött

 • en dotter gör microblading supersnyggt

  en dotter gör microblading supersnyggt

 • Ögonbrynstatuering i Visby, härlig förändring

  Ögonbrynstatuering i Visby, härlig förändring

 • Microblading Visby TG

  Microblading Visby TG

 • Microblading m glasögon AL

  Microblading m glasögon AL

 • 3D Kombobryn BJ

  3D Kombobryn BJ

 • Ögonbrynstatuering Visby PM

  Ögonbrynstatuering Visby PM